Lid worden

Online inschrijven?!

Vanaf heden, gebeuren onze inschrijvingen via onze site. 

Waarom doen we dit?

Het voordeel is dat jullie nog maar één keer jullie gegevens moeten invullen. Ze blijven bewaard op de online Groepsadministratie en moeten de volgende jaren enkel gecontroleerd worden. Indien nodig kan je als ouder zelf gegevens wijzigen.

Wat is de groepsadministratie?

De Groepsadministratie is een online programma om de leden van Scouts en Gidsen Vlaanderen te beheren. 

Wat is de individuele steekkaart?

De individuele steekkaart is het formulier waarop de ouders van scoutsleden jaarlijks de persoonlijke, sociale en medische gegevens van hun kind invullen. Dankzij deze informatie kan een leidingsploeg op een veilige en juiste manier reageren in een noodsituatie. Het is dus belangrijk dat deze regelmatig gecontroleerd wordt door de ouders of het lid zelf eens hij/zij oud genoeg is. 

Stap 1: aanvragen van een groepsadministratie-account.

Ben je nieuw en zou je graag inschrijven? Vul dan onderstaand formulier in. Noot: Als je al een login voor een broer of zus hebt, is het belangrijk om toch “nee” aan te vinken. 


Na het invullen van het formulier zal je een bevestiging van je aanvraag ontvangen via mail. Eens je aanvraag is goedgekeurd door ons en wij het lidnummer hebben ontvangen (normaal binnen de 5 dagen), zal je een mail ontvangen met het lidnummer. Heb je de mail ontvangen, dan kan je door naar de volgende stap. 

Stap 2: aanmaken van een groepsadministratie-account en invullen van de individuele steekkaart.

Voor de tweede stap, volg je onderstaande handleiding.


handleiding_ouders_steekkaart-Scouts-Harelbeke.pdf

Stap 3: het lidgeld

De betaling van het lidgeld wordt geregeld door de financieel verantwoordelijke van de tak. Deze zal u via mail contacteren, ook kan steeds de leiding aangesproken worden na de vergadering en kan u daar betalen. Als je problemen ondervindt bij het inschrijven, stuur dan een mail naar  castelein.emma@gmail.com.